House of Night
Ела и ти в Дома на Нощта! Регистрацията трае най-много две минути, а след това имате пълен достъп до всяка тема в сайта. Така две минутки ти осигуряват всичко - терен за роулплей, лично творчество, а и какво ли още не. Присъедини се!

House of Night

Добре дошли в Мрака, деца на Никс! Нека Нощта бъде вашият спътник в новия ви живот!
 
ИндексPortalКалендарВъпроси/ОтговориТърсенеПотребителиПотребителски групиРегистрирайте сеВход

Share | 
 

 Урок по Литература за Трети курс

Go down 
АвторСъобщение
Неферет
Висша Жрица
Висша Жрица
avatar

Брой мнения : 80
Join date : 04.03.2010

ПисанеЗаглавие: Урок по Литература за Трети курс   Сря Юли 07, 2010 11:09 am

Забързах се за кабинета по Литература. Влязох с минутка закъснение. Учениците вече се бяха настанили и ме чакаха.
- Извинете за закъснението, деца. - извиних се и седнах на бюрото. Извадих стара прашна книга и започнах да търся нужната ми страница, докато говоря. - Днес по изключение ще се занимаваме с не-вампирски автор. Той е световноизвестен писател и драматург. Вероятно повечето от вас се сещат кой е, но ще ви помогна още малко.
Откъснах погледа си от книгата и започнах да рецитирам:
- Не може той открито да я среща
тъй както правят влюбените вред
тя длъжна е да крие страст гореща
от поглед на родител и съсед...
- Но младоста прескача зид и ров,
сладка е и скришната любов. - довърши някой.
Потърсих го с поглед. Беше Кийра Дънстън.
- Аз.. Много съжалявам, Жрице... Наистина... - започна да заеква тя.
- Няма нищо, Кийра. Всъщност много се радвам, че някой познава творбите на Шекспир. Друг сеща ли се от кое произведение е цитата?
Няколко ръце се вдигнаха във въздуха.
- Нериса? - кимнах.
- Ромео и Жулиета, Жрице.
- Правилно. Искаш ли да допълниш нещо, Ами?
- Ъм.. всъщност, сетих се, че това е от пролога на второ действие. - усмихна се притеснено тя.
- Чудесно. - похвалих ги. - Сега да се запознаем със самия автор. Уѝлям Шѐкспир е знаменит английски драматург и поет, признат в западната култура като най-значимият писател в англоезичната литература.
Шекспир е от малкото драматурзи, които се отличават в писането, както на трагедии, така и на комедии. Някои от пиесите му съдържат песни, които са едни от най-изтънчените лирични поеми, писани на английски език. Шекспир е написал 38 пиеси, 154 сонети и множество поеми - 2 повествователни и няколко по-кратки. Способността му да улавя и предава най-дълбоките аспекти от човешката природа дават право на мнозина да го смятат за ненадминат талант, а Английският ренесанс често е наричан „шекспиров период“.
Пише произведенията си в периода 1588-1613 година, но точните дати и хронологичната последователност на пиесите не са изяснени в повечето случаи. Продуктивността му е изключителна, още повече като се вземе предвид, че е живял само 52 години. В допълнение, Шекспир е най-цитираният писател в англоезичната литература, смятан за "английския национален поет" и наричан още бардът на Ейвън или лебедът на Ейвън.
Огледах третокурсниците. Имаше и отегчени, и заинтересовани. Часът почти свършваше, така че взех един маркер и се обърнах към бялата дъска. Записах домашната им работа и им я обясних.
- От вас искам само три неща: броя на пиесите, които е написал, периода на творенето му и как е бил наричан.


П.С. Тук няма какво толкова да пишете като РП, но няма да е излишно и да попишете нещо. Домашните работи - на ЛС. Повече точки се дават, ако не е копирано от тук.Nothing compares to a quiet evening alone
Just the one two of us who's counting on
That never happens
I guess I'm dreaming again
Let's be more than this..
.
Върнете се в началото Go down
http://houseofnight-school.forummotion.com
Ева Джоунс
V.I.P
V.I.P
avatar

Брой мнения : 102
Join date : 03.06.2010
Age : 23

ПисанеЗаглавие: Re: Урок по Литература за Трети курс   Сря Юли 07, 2010 9:29 pm

Малка прозявка се откъсна от нежните устни на Нина. Тя се облегна на лакътя си и затропа с пръсти по чина. Неферет все още я нямаше. Коя Висша жрица закъсняваше?! Е, Ева не знаеше, но определено не й харесваше да чака учител. Те все се караха, когато някой закъснееше, но всички бяха длъжни да чакат тях.
Чернокоската се бе настанила на най-задния чин на най-мрачното място в стаята, точно в ъгъла. Никой не поиска да седне до нея, вероятно защото от големите слушалки, които бяха поставени внимателно върху ушите й, звучеше силен метъл. Преди Джели ненавиждаше тази музика, но сега слушаше само това. И добре че се бе запалила по метъла. Така поне нямаше нежелани гости до нея в повечето часове.
Малко паяче пролази по гладката повърхност на чина и Лин го побутна леко с пръст. Животинката сви пипалцата си и се отклони от пътя си. Когато обаче не последва второ побутване, паячето се върна и продължи към стената. Нина се изкушаваше да го вземе и да го сложи в чорлавата коса на момчето пред нея, но не искаше да направи буболечката нещастна.
В момента, в който чернокоската отново протягаше ръка към паячето, Неферет влезе и въдвори тишина. Скучният урок започна. Шекспир. Пиеси. Пълни глупости според Ева. Но беше длъжна да ги изучава.
Съвсем отскоро беше тук и вече започна да й втръсва от това училище. Смяташе, че ще е като в предишното. Надяваше се на свободни часове, своеволия в учебно време и с една дума - забавление. Но не се очертаваше нищо такова за в бъдеще.
Момчето пред Лина сякаш изписка и тя веднага съзря причината. Нейното ново приятелче, паячето. Само бе намерило кого да изплаши. Браво на него.
В останалата част от часа чернокоската просто наблюдаваше животинката, която сякаш също я наблюдаваше. Времето мина неусетно бързо и съвсем скоро звънецът би. Джели побърза да излезе, преди да е видяла домашното.
Don't speak.
There's no purity, no innocence, no love.
I forbade you every word.

Don't feel.
You aren't allowed to.
There's only anger, only fear, only hate.

You can be just what I want.
Върнете се в началото Go down
http://the-lost-academy.forumotion.com/forum.htm
 
Урок по Литература за Трети курс
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
House of Night :: Сградата :: Първи етаж :: Кабинет по Литература-
Идете на: